Απελευθερώνονται κλειστά επαγγέλματα και υπηρεσίες

0 411

Το νομοσχέδιο για την άρση περιορισμών στην παροχή υπηρεσιών ενέκρινε την Πέμπτη η διυπουργική επιτροπή για την οικονομία, προαναγγέλλοντας ότι μέχρι το τέλος του 2009 θα ενσωματωθεί στο ελληνικό δίκαιο η σχετική κοινοτική οδηγία.

Με την άρση των περιορισμών στον συγκεκριμένο τομέα, οι Ευρωπαίοι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να εγκατασταθούν στην Ελλάδα με στόχο την παροχή υπηρεσιών εκτός από πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις όπου θα επιβάλλονται περιορισμοί για λόγους δημόσιου συμφέροντος, δημόσιας υγείας και ασφάλειας.

Το νομοσχέδιο για την άρση των περιορισμών αφορά ένα ευρύ φάσμα επαγγελμάτων και οικονομικών κλάδων, μεταξύ των οποίων τους δικηγόρους και τους αρχιτέκτονες, τους τεχνίτες, τις επιχειρήσεις, το εμπόριο, τον τουρισμό, τις σχολές οδήγησης, τις υπηρεσίες συντήρησης, τον τομέα των μεταφορών, υπηρεσίες πληροφόρησης, υπηρεσίες διαμονής, καθαρισμού, δραστηριότητες καταστημάτων και εστιατορίων, υπηρεσίες στον αγροτικό τομέα κλπ.

Σε δηλώσεις του σχετικά με το θέμα ο υπουργός Οικονομίας, Γιάννης Παπαθανασίου, διευκρίνισε ότι η κατάθεση του νομοσχεδίου αποτελεί το πρώτο βήμα.

«Θα ακολουθήσουν έπειτα από μελέτη και διάλογο οι αλλαγές στις κλειστές αγορές και τα κλειστά επαγγέλματα που περιλαμβάνονται στην κοινοτική οδηγία», υπογράμμισε ο υπουργός.

Παράλληλα, ο κ. Παπαθανασίου υποστήριξε ότι η απελευθέρωση των αγορών θα συμβάλλει σημαντικά στη μείωση των τιμών, στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας αλλά και στην αύξηση της απασχόλησης.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr